Podcast 067: Branka Pilić, Vladimir Đurđević i Jelena Petljanski Kiš (Očuvanje životne sredine)

19 мар 2021
184 860 Приказа

Podržite me na Patreonu: www.patreon.com/agelast
Jednokratne donacije kanalu: www.paypal.me/agelastpodcast
Kripto donacije:
BTC: 1BdrToPVPRbMtzPkdX8z3wviTHZZyzqD7w
ETH: 0xe189975f215102DD2e2442B060D00b524a608167
FB: facebook.com/galebnikacevic
Instagram: instagram.com/agelast_/
Twitter: twitter.com/GalebNikacevic
Wolt kućna dostava: wolt.com/en/discovery (iskoristite kod AGELAST prilikom prve porudžbine i ostvarite 3x200rsd popusta na kućnu dostavu)
Hooloovoo:
1. Sajt: hooloovoo.rs/
2. Instagram: instagram.com/hooloovoo.rs/
3. Facebook: facebook.com/hooloovosoftware
Sheriff Woodworking Shop: instagram.com/sheriff_woodworkshop/

Tema je klimatske promene, plastika, reciklaža i otpad, generalno. Ali kretali smo se brojnim oblastima, od istorije klimatskih promena, preko otkrića plastike, pesticida, a potom i posledica industrijskih revolucija, prekomerne konzumacije, kao i problema reciklaže, ali i demistifikovanja brojnih mitova o plastici, otpadu i klimatskim promenama. Kako globalno, tako i lokalno. Od mini-hidroelektrana, termoelektrana, Vinče, Valjeva, Kosjerića, Pančeva, Lazarevca i drugih, pa sve do Rio Tinta, Pariskog sporazuma i drugih tema. Šta je zelena energija, šta je ppa, kakvi su planovi EU u narednih nekoliko godina i gde je pozicija Srbije u odnosu na to.
Gosti su:
- Prof. dr Branka Pilić, Tehnološki fakultet Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu.
- Vladimir Đurđević, klimatolog/meteorolog, vanredni profesor, Fizički fakultet, Beograd.
- Jelena Petljanski Kiš, ekološkinja, menadžerka programa “Svaka limenka se računa”.
Izveštaj o upravljanju otpadom u Srbiji; divlje deponije, procenti otpada, reciklaze...
www.sepa.gov.rs/download/Otpad_2011-2019_Finale.pdf

Svaka limenka se racuna:
everycancounts.eu/rs/

www.metalrecyclesforever.eu/
Od sada, Agelast podcast se nalazi na novom hosting serveru, Sounder.fm:
agelast.sounder.fm/episode/klimatske-promene-reciklaza-otpad
Apple Podcast: podcasts.apple.com/hr/podcast/agelast-podcast/id1491801273
Google Podcast: podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zb3VuZGVyLmZtLzk3NzQvcnNzLnhtbA
Spotify: open.spotify.com/show/3sOZsnaYarGlNfgliDRUD1
PodcastRS: podcast.rs/
Deezer: www.deezer.com/us/show/1710542
Anchor: anchor.fm/galeb-nikaevi-hasci-jare
Stitcher: www.stitcher.com/show/agelast-podcast
Castbox: castbox.fm/channel/3620282
TuneIn: tunein.com/podcasts/Media--Entertainment-Podcasts/Agelast-podcast-p1390316/?topicId=159441590
Community subtitles: rsworld.info_cs_panel?c=UCxunmKtYfMYjnf6Mp4eWBxg&tab=2
Producent: Sandra Planojević Hasci-Jare
Kamera: Vojin Staničkov
Audio: Marko Ignjatović
Montaža: Miloš Korać
Animacija: Vanja Vikalo (Linnch) i Nikola Petrović (TheArtofNikolai)
PR & Organizacija: Sandra Planojević Hasci-Jare
Instagram:
Galeb Nikačević Hasci-Jare: instagram.com/agelast_/
Sandra Planojević: instagram.com/run_lola_run/
Vojin Staničkov: instagram.com/kinotrauma_/
Marko Ignjatović: nema instagram.
Vanja Vikalo: instagram.com/linnchlinnch/
Nikola Petrović: instagram.com/theartofnikolai/
Miloš Korać nema instagram.

Коментара
 • Fenomenalana emisija!

  MutenmorkMutenmorkПре дан
 • nuzda zakon menja...

  maja horvatmaja horvatПре 7 дана
 • Zasto je patreon pejtrion,a agelast nije ejdzlest?

  Kaća Bez GaćaKaća Bez GaćaПре 9 дана
 • Ovaj profesor prica kao da je u osnovnoj, majko moja.

  Russian RouletteRussian RouletteПре 10 дана
 • Sve je top, samo ubi me jutjub sa reklamama...

  rgoga93rgoga93Пре 11 дана
 • Mislim da sam 4 puta sjedala i poslušala do kraja! Bravo ekipa, tema je odlična, neka ih još ovakvih! Pozdrav iz @PodkaST !

  Maja Ivčević JurićMaja Ivčević JurićПре 11 дана
 • 00

  Aleksandar GengoAleksandar GengoПре 12 дана
 • 8:05 KAKO? Samo me to zanima. Čuo sam to ŠTA već milion puta, znamo to već svi napamet. Pitanje je KAKO?!?!? Dakle, KAKO CO2 to radi? Neće biti odgovora jer je u pitanju mantra koja je neutemeljena u nauci. Glavni problem je ZAGAĐENJE ŽIVOTNE SREDINE a ne CO2. CO2 je matra i ništa više. I ja ću ovo govoriti sve dok neko ne objasni KAKO? Dakle do u detalje, KAKO? ;) I kad pitam KAKO, mislim na egzaktne naučne podatke o količini toplotne energije, količini CO2 u kilogramima i energetskom kapacitetu tog CO2 u poređenju sa tom toplotom koju treba da zaustavi... ili već nešto slično tome. Dakle, KAKO 0.5 promila atmosfere zaustavi svu tu toplotu koja treba da napravi katastrofu na planeti? I pri tom neću imati nikakav problem da prihvatim objašnjenje samo ako ga bude, bez mantri i etiketiranja, suvim naučnim podacima. Ako mi kažete da je komplikovano, znači da lažete jer ako ne umete da ispičate to znači da ni ne razumete. Za neupućene, 0.5 promila je UKUPNI CO2 u atmosferi. Ono što je čovek ikada emitovao u atmosferu je stoti deo toga. KAKO TO UTIČE NA KLIMU?

  KlaatuKlaatuПре 14 дана
 • " I dok nove studije pokazuju da je rat u Siriji izazvan globalnim zagrevanjem..."" DAKLE, NE VERUJEM KAKVA BOLEST. Mooožda nekome zazvoni reč "ISIS" ili "ISIL", "PENTAGON", "RUSIJA", "NAFTA", "IRAK"... ne znam, možda sam ja lud, možda je stvarno globalno zagrevanje... krivo... za rat... u Siriji... ? :D

  KlaatuKlaatuПре 14 дана
 • " Klima je, nažalost, savršen primer uzajamnog preplitanja lokalnog i globalnog. I dok nove studije pokazuju da je rat u Siriji izazvan globalnim zagrevanjem i dramatičnom petogodišnjom sušom, brojni takozvani ekonomski migranti zapravo beže od - klimatskih promena" Naježio sam se kad sam pročitao ovu bolesnu manipulaciju. Čovek koji je ovo napisao nije zdrav u glavi. rs.boell.org/sr/search/contents?search_api_fulltext=Klima+je%2C+na%C5%BEalost&media_type=&field_archive=&combine=

  KlaatuKlaatuПре 14 дана
 • 7:31 Ringla? :D Možda ovaj čovek obzirom da je meteorolog ne zna kako izgleda kad vazduh titra iznad vrele površine zemlje u sred leta? Možda ne razume koncept JEBENE RINGLE. A jbg ipak je to naučnik. Svašta oni (ne)znaju. Još čekam smislen odgovor od nekog naučnika u vezi teorije staklene bašte i CO2 kao glavnog uzroka jer isti ti naučnici nam daju podatke o procentu CO2 u atmosferi i potpuno je fizički neutemeljeno da gas koji čini manje od pola PROMILA atmosfere može da utiče na klimu. I to je podatak iz 2019. godine sa najvećim procentom CO2 do sad, 413ppmv. Zar nije glavna akumulacija toplote u čvrstim objektima, kamenju i tlu planete kao i u vodi? Prave sranja i ratove po Africi i bliskom istoku, razaraju čitave civilizacije i onda nam pričaju priče o klimatskim izbeglicama a u stvari im izručili milione tona eksploziva po glavama... strašno.

  KlaatuKlaatuПре 14 дана
 • Bravo! Tema odlična, gosti sjajni!

  lexilliumlexilliumПре 15 дана
 • Pozdrav za timbetovu mamu

  Mirko VeličkovićMirko VeličkovićПре 15 дана
 • bravo !

  Jelena TodorovićJelena TodorovićПре 16 дана
 • Galeb demistifikator! :D u svakom podkastu mora da pomene demistifikaciju, poštapalica. :)

  Nenad RadovicNenad RadovicПре 16 дана
 • Meni još uvek nije jasno šta je problem sa mini hidroelektranama. Ako izumemo pojedine slučajeve (Stara planina npr.), gde je bukvalno ceo tok reke izmešten i što nije u redu, ostale mini hidroelektrane koje možete da vidite po rekama u Srbiji ne rade ništa loše. Evo primer, na našoj lokalnoj rečici gde se često šetam i imam baštu se nalazi nekoliko mini hidroelektrana duž njenog toka. Ja stvarno nisam primetio da išta fali reci i obilazio sam sve te hidroelektrane da vidim u čemu je reč. U suštini u jednom delu toka se izdvoji jedan delić reke u cev koja vodi do generatora, generator se tako pokreće obnovljivom snagom i pravi struju. Onda se voda samo opet pusti i vraća se u normalan tok. U suštini reci ništa nije urađeno osim što je na jednom deliću deonice toka uzet delić te vode i malo izmešten u drugi tok da napravi malo struje. Ovo je čista energija da čistija ne može biti.

  BunnyBunnyПре 17 дана
  • Šta je sa životinjskim svetom u reci? Riba ili rečni rak (koji je zaštićen zakonom). To je ono što je loše.

   Bašta i KokošinjacBašta i KokošinjacПре 14 дана
 • Sta kenja ovaj

  alek razalek razПре 18 дана
 • Na zalost, nije se moglo cuti nista o stvarnim uzrocima i mogucim resenjima po pitanju svih tih problema. Svi ovi gosti su ocigledno deo onih koji podrzavaju sistem i nemaju hrabrosti ili volje da istaknu prave probleme. Profesore, sigurna sam da znate da se geoengineering sprovodi vec nekoliko decenija i da je cela prica o dobrim namerama Bill Gates i ekipe da nas zastite od 'surove' prirode,' cista laz. Ne znam zasto to predstavljate kao neku ideju koja je tek u zacetku. Evo ovo je najbolji izvor istinitih informacija na tu temu www.geoengineeringwatch.org/. Ljudi sirom sveta svojim ocima gledaju i snimaju teror koji se vrsi nad njihovim glavama. Bacaju nam iz aviona teske metale, nano cestice, aerosole, a izgleda i ovaj tzv. najnoviji 'virus'. Na tom sajtu mozete da nadjete analize pravih naucnika i izjave najhrabrijih koji su bili deo te price ali im je savest nalozila da izadju sa istinom. Upravo je to glavni uzrok tzv. 'global warming' i mnogih bolestina koje su snasle sve ljude ove panete, a mala Greta je marioneta globalista postavljena da zamajava vrsnjake ne spominjuci glavne uzrocnike. Zasto ovi sagovornici nisu osudili masovnu secu drveca po gradovima Srbije i unistavanje velikih zelenih povrsina po parkovima i planinama, uvodjenje 5G, a pricaju o CO2. Drvecu treba CO2, a ljudima kiseonik da bi opstali. Podrzavate Pariski dogovor - sigurna sam da znate sta se iza toga krije. Narod bi vise cenio da pokazete malo hrabrosti. Jos nas Tesla je znao za jedan od nacina proizvodnje BESPLATNE energije. Sirom sveta , pa i u nasoj Srbiji su postojali i postoje genijalci koji imaju patente za proizvodnju takve energije ali su ucutkani, na ovaj ili onaj nacin. Vi o tome ne znate nista? Da li znate sta su stvarno tzv. 'fosilna' goriva? Gospodja koja opravdava proizvodnju i upotrebu plastike, da li ista zna o industrijskoj konoplji koja u potpunosti moze da zameni i plastiku i papir i klasicni beton i jos mnogo toga drugog? Drago mi je sto se bar mogla cuti umerena osuda mini-hidroelektrana. Na kraju, i cinjenica da je sponsor ovog podcasta RED BULL, nagovestava sama za sebe kakva se prica mogla ocekivati.

  Maria MariaMaria MariaПре 18 дана
 • rsworld.info/face/video/qX2rn8p-loNsir4.html 17 : 00 - 18 : 20

  Dušan ŠućurDušan ŠućurПре 18 дана
 • Đubre sa potencijalom!!!

  Milenko LazicMilenko LazicПре 18 дана
 • Fantasticna epizoda 💪🍀🌼

  Milica KuzmanovicMilica KuzmanovicПре 19 дана
 • Obavezno cu da se pretplatim na podkast jer se ovakav sadrzaj mora podrzati. Profesorka iz Novog Sada bi morala da pojednostavni i sazetije da govori da bi svako mogao da razumije. Vidi se da je streberka i ne bih bila njen student. Koliko puta je izgovorila polietilen teraftalat kao da je pojam koji se koristi na dnevnom nivou.

  Rada KokošarRada KokošarПре 19 дана
 • Kad bi mene neka gledala kao Branka i Jelena Vladimira...

  TANTUMVERDETANTUMVERDEПре 19 дана
 • Sjajno! Slusala sam iz tri dela fenomenalna emisija, ovo mi daje nadu za dalje

  dragana zivojinovicdragana zivojinovicПре 19 дана
 • ovi ne pišaju po 4 sata

  TANTUMVERDETANTUMVERDEПре 19 дана
 • Nije baš istina da Lidli koristi isključivo biorazgradive kese. Npr. u Čačku nema biorazgradivih kesa za voće i povrće koje se koriste u Beogradu.

  Marija MarkovicMarija MarkovicПре 19 дана
 • Nebi bile klimatske promene da nisu došli dodjoši

  Sale bratSale bratПре 19 дана
 • Ljudi kako da blokiram ovaj klip,ovo je jezivo posle svakog odgledanog videa na youtube ovo iskače KATASTROFA

  andjela andjelaandjela andjelaПре 20 дана
 • Kako divna emisija, vrh! :) Profesor je jako cool, bila bi mi cast da mi takav profesor predaje! :)

  M KM KПре 20 дана
 • Trebalo mi je jedno 17 puta da odgledam cijeli podcast. Ipak, tema je akutna.

  Milenko LazicMilenko LazicПре 20 дана
 • Niko nije primetio da je ove nedelje i Dzon Oliver imao temu o plastici. Galebe, odlicne teme. Nadam se i jedna cekam da odradis temu arheologija na Balkanu.

  Petra VukPetra VukПре 20 дана
 • Živim sa nula otpada. Samo ne kupujem plastičnu ambalažu i plastične flaše. Ostalo se ništa ne baci.

  Stefan BozovicStefan BozovicПре 20 дана
 • Šteta sto nije povučena paralela sa godinama komunizma kad je sve nekako (makar u SFRJ) delovalo efikasno u smislu recikliranja. Kao da je sva ta plastična ambalaža preplavila 90ih.

  Yan GruYan GruПре 21 дан
 • је л могуће да верујеш у Грету

  МилутинМилутинПре 21 дан
 • Sad je u modi da se kaze " negde" ,bas iritira

  MilosavMilosavПре 21 дан
 • Neću više nikada koristiti polietilen tereftalatatne boce

  TrismegistusTrismegistusПре 21 дан
 • 02:10:00

  TrismegistusTrismegistusПре 21 дан
 • Како да дођем до адресе неке фирме које производе и дају на кредит ветрењаче?

  Славица ЈовановићСлавица ЈовановићПре 21 дан
 • Možda ne bi bilo loše da sledeći put fokus bude na tome šta bi čovek kao pojedinac mogao da uradi da doprinese očuvanju životne sredine. U svakom slučaju svaka čast i hvala na ovom podkastu, I nadam se da će ih biti još na ovu temu 😊

  JMJMПре 21 дан
 • PM praškaste materije

  Filip PetrovićFilip PetrovićПре 21 дан
 • Bravoooooooo!!!!

  Filip VujovićFilip VujovićПре 21 дан
 • Уранијум. Џабе све.

  2 dimitropolis2 dimitropolisПре 21 дан
 • Da li Vi ljudi uopste znate ista o obnovljivoj energiji? Toliko ste se nalupali da je mene sramota. Da li je iko od Vas energeticar? Obnovljivi izvori energije se zasnivaju na spaljivanju drveta. Prica na koju ste vi naseli su plasirali globalisti da bi unistili sume. Raspitajte se malo o svemu. Mozda imate dobre namere, ali je to put za pakao. Mozda Vas placaju globalisti da lobirate za njih? Pogledajte film 'Planeta ljudi'. Mnogo lazi ste izneli na temu moci solarne energije. Obnovljivi izvori su sa ocajnim performansama i moraju da imaju podlogu termoelektrane. Individualna lozista su u nedovoljnom broju zagadjivaci pogotovo u Vojvodini gde je gasifikacija skoro 100%. Kad sam bio klinac svi su lozili ugalj i nije bilo ovako. Raspitajte se malo i istrazite zasto smo najzagadjenija zemlja u svetu. U sustini mozda i znate istinu, ali ste placeni da sirite propagandu.

  Sasa VukusicSasa VukusicПре 21 дан
 • U Spaniji u okolini Kordobe je bila dolina panela ali mnoge su skinuli jer kazu da je veoma skupo odrzvanje panela

  Jasna DjokoicJasna DjokoicПре 22 дана
 • Spanija je zemlja koja ima i jednu i drugu energiju i solarnu i energiju Cerra koriste na privatnom licnom nivou,noci ljudi imaju svoj mlin

  Jasna DjokoicJasna DjokoicПре 22 дана
 • EPS sa japanskom kompanijom izvodi radove na sistemu za odsumporavanje u Obrenovcu. Ova emisija je bila lepa prilika da o tom projektu i njegovoj efikasnosti kažete koju reč. Metro će značajno popraviti kvalitet vazduha u Beogradu.

  B JankovicB JankovicПре 22 дана
 • Duša me boli zbog prirode. Održiv razvoj je u direktnoj koliziji sa kapitalizmom. Dok se ljudi toga ne odreknu ništa od ove priče. Spreman sam da se odreknem mnogih komoditeta zarad čistije prirode i jednostavnijeg života.

  MrMilosformanMrMilosformanПре 22 дана
 • U komadu druže Galebe i drugovi Vladimire, Branka i Helena. Ima nas vrlo zainteresovanih. Svaka čast!

  SlauterPFKSlauterPFKПре 22 дана
 • Pozdrav prof. Branki.:)

  Željana KŽeljana KПре 22 дана
 • bravo bravo!

  Sanja JovanovicSanja JovanovicПре 22 дана
 • Dragi Galebe, zamolio bih te da pokusas da ugostis monaha Arsenija Jovanovica. Verujem da biste vas dvojica mogli da veoma lepo pokrijete teme stradanja modernog drustva. Voleo bih da vidim vas razgovor, tvoj pitanja i njegove odgovore. Sta mislis, je l to moguce? Veliki pozdrav iz Slovenije !!

  Subastian SSSubastian SSПре 22 дана
 • Like it very much 💚💚💚

  Tina SamardzijaTina SamardzijaПре 22 дана
 • Za šišanje imam pare.

  shein84shein84Пре 22 дана
 • Svaka čast,Galebe!Tema odlična!

  Jelena MilosevskiJelena MilosevskiПре 22 дана
 • Gledam i slušam po drugi put, a verovatno cu vise puta to učiniti. Odlican izbor gostiju i tema. Bravo.

  Ivana DjericIvana DjericПре 22 дана
 • Ој Галебе птицо тркачицо! ⚡️

  Milan PavlovicMilan PavlovicПре 23 дана
 • Zar nije lakse da ubacite u opisu vreme i kratke podnaslove, tako će RSworld generisati poglavlja (Chapters)? Tako se gubi potreba za kačenjem manjih isečaka - štedite vreme a i globalne resurse :P

  Marko DjukicMarko DjukicПре 23 дана
 • Зовите Џонија Рацковића

  ЈованЈованПре 23 дана
 • Sta je Agelast?

  Bojan PetrovićBojan PetrovićПре 23 дана
 • Ja sam Galeb i za Fred Perry imam pare

  Ivan KežualIvan KežualПре 23 дана
 • Malo mi je ova Branka suvise nadobudna za nekoga ko je izjavio da plasticne flase nisu kancerogene, a one cim se zagreju smrdeeee... Citala sam cak da ta mikroplastika toliko lako zavrsi u organizmu i tezak je otrov.. Nzm vise sta misliti

  malenajecimalenajeciПре 23 дана
 • Zovi majku Jelene Đoković da ispriča malo kako ide to sa mini hidro-elektranama...

  MihailoMihailoПре 23 дана
 • Ovaj Podcast Agelast necu da gledam . Sramota me je samoga sebe .

  Zoran MirkovicZoran MirkovicПре 23 дана
 • CIRCULAR BIOECONOMY (BUDUCNOST) a ne cirkularna ekonomija, slagali se sa tim ili ne, razmislite svojom glavom i budite samokriticni!!! Emisija je akutelna danas i juce, a sutra pogotovu, ali koncept od 4h je malo previse, nemoguce je odrzati paznju tako da 2h je moj predlog pa nek budu 2-3 ako treba. Klimatske promene su nista vise do promene svesti ljudi (tako da batalite da menjte ljude i njihove lose navike to je Sizifov posao, ko voli i cuva prirodu voli i cuva sebe i druge ljude to je tako jednostavno shvatiti nema tu mesta filosofiji ali sam misljenja da najbitnija stvar je da se od najranijeg detisnjtva, malisani truju pametnim stvarima kao sto su cuvajte negujte prirodu reciklirajte i ne budite sebicni i oholi nista jedini na planeti .... Svako dobro svim ljudima!

  Janko ArsicJanko ArsicПре 23 дана
  • 4h proletelo, moglo je da traje još i ne bi bilo previše. Bravo za Galeba i podrška da nastavi sa ovim temama

   JMJMПре 22 дана
 • Satanistcka prica....

  Danijela IlićDanijela IlićПре 23 дана
 • Galeb mi je simpatija ❣

  Tamara JovanovicTamara JovanovicПре 23 дана
 • Dovedi nam Nebojšu Viškovića da se nas sportski svet odusevi! Ko je za Nebojšu Viškovića neka lajkuje da se zna.

  Milovan TodorovićMilovan TodorovićПре 23 дана
 • 2:42:50 tako mali Perica zamišlja struju.

  Nenad KitanovićNenad KitanovićПре 23 дана
 • Plastika=plastiti, kao plast sena=oblikovati: srpska reč 🤔

  Ljiljana MorrisLjiljana MorrisПре 23 дана
 • Generalno, veoma poučan sadržaj, iako se ne bih složio oko svih stvari vezanih za zelenu energiju. Stabilnost ni jednog energetskog sistema ne može da se osloni na energiju iz vetro parkova ili solarnih ploča. Nemačka jeste duplirala kapacitet, ali je procenta upotrebe oko 10%. I dalje glavni izvor energije predstavlaju fosilna goriva i nuklearne elektrane. Takođe, niko ne postavlja pitanje zivotnog veka solarnog panela, kao što niko posle Drugog svetskog rata nije postavljao pitanje zivotnog veka plastike, a čije posledice i dalje osećamo. Solarni panel ima zivotni vek oko 25 godina, posle toga mora da se zameni. U Evropi se već javljuju slučajevi iskorišćenih solarnih panela, sa kojim ne znaju šta da rade. Koga interesuje tematika, može da pročita/sluša knjige i predavanja profesora Vaclava Smila.

  Nemanja GlisicNemanja GlisicПре 23 дана
 • Pozovite više bad copy..

  crni bombardercrni bombarderПре 23 дана
 • Kakav podcast, BRAVO!!!

  Violeta MarjanovicVioleta MarjanovicПре 24 дана
 • - "retko ko će ovo iz komada da odsluša" - hold my beer

  Natalija NiketićNatalija NiketićПре 24 дана
  • Hold my nes😂

   JOBAHTJOBAHTПре 22 дана
  • Snyder cut Dzastis Lige 4h onda može i podcast!!

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 24 дана
 • Zovni Đusa u podcast, da pokida.

  saavaasaavaaПре 24 дана
 • СРБИЈУ МОЖЕ СПАСИТИ ЈЕДИНО ПОТОМАК НЕМАЊИЋА !!! rsworld.info/face/video/ZHCZrc55sZGsrNA.html

  ИСТИНА ГОСПОДЊАИСТИНА ГОСПОДЊАПре 24 дана
  • @N R HOW MUCH? TO BUY YOU IN A SET...

   ИСТИНА ГОСПОДЊАИСТИНА ГОСПОДЊАПре 21 дан
  • Alo, Nemanjicu, ako hoces da spasavas i pomazes postani Agelastov Patreon ili bar uplati nesto preko Paypala. Ako vec jesi, onda nista.

   N RN RПре 22 дана
 • Treba dosta vremena da se promeni svest kod ljudi u vezi ovih stvari. Prost primer: na jednom izletu sam stavio papirić u džep jer nisam hteo da ga bacim u travu. Svi su me čudno gledali i ismejavali me. Stvarno žalosno!

  braca977braca977Пре 24 дана
  • Sledeći put stavi papirić gde mu je i mesto - njima u usta

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 24 дана
 • Broj pretplatnika na Galebov kanal je znak da ipak ima dosta normalnih ljudi u ovoj zemlji.

  Misa MinicMisa MinicПре 25 дана
 • Evo jednog zanimljivog podatka: Oko 60 milijardi spam poruka se dnevno posalje. 1 spam poruka sadrzi 1 kvant elektriciteta da bi se odrzala u vazduhu. 1 kvant elektriciteta = 0,3g CO2 0,3g CO2 x 60 000 000 000 spam poruka = 117 000 TONA CO2 DNEVNO! Procene su da oko 800 000t CO2 dnevno ide na racun interneta i mobilne telefonije!

  Lazar NgLazar NgПре 25 дана
  • Evo jos jednog udeo co2 u atmosferi je 400 na milion, vodene pare 30.000 na milion. Ljudi su odgovorni za 4% od 400 delova na milion. Najveći deo odlazi na okeane.

   D DD DПре 23 дана
 • good one gosn galebe

  nesa1126nesa1126Пре 25 дана
 • Globalno zagrevanje ne postoji. 'Fosilna goriva' ne postoje, nafta nije mrtav dinosaurus. Sve je to bullshit Novog svetskog poretka.

  Prle GralPrle GralПре 25 дана
  • Šta je onda nafta?

   Stefan BozovicStefan BozovicПре 20 дана
 • Bravo, bravo, bravo za temu 🍀🍀🍀

  Jelena Ćirić NikolićJelena Ćirić NikolićПре 25 дана
 • 1:35:45 Vladimir ima potpuno iste oči kao Patrijarh Porfirije! Bezznačajna informacija, samo kažem :)

  Djordje GeoportalDjordje GeoportalПре 25 дана
  • @PoweMaxExtreme ok

   Djordje GeoportalDjordje GeoportalПре 23 дана
  • @Djordje Geoportal ok ne trigeruj se odma, svi znamo da je nauka bolja od religije

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 23 дана
  • @PoweMaxExtreme Ne vidim kakve veze ima Vaš komentar sa mojim. Mislio sam da Vas pitam na koga mislite ali neću jer i jedan i drugi čovek doprinose na svoj način. Mislite li da učitelj u školi ne doprinosi čovečanstvu?

   Djordje GeoportalDjordje GeoportalПре 24 дана
  • Samo što jedan doprinosi čovečanstvu, a drugi ne

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 24 дана
 • Gospođa Pilić kaže da plastika nije otrovna - govoreći o plastičnim bocama za vodu ili sokove, kazala je "... ne, ona nije otrovna". A što je sa tzv "Leachate"? Zar on nije otrovan, zar ne utiče na hormonalni balans u tijelu? Jasno mi je da je lachate tečnost, ali to je tešnost koja je izdvojila elemente iz iste te plastike.

  Nikola FranquelliNikola FranquelliПре 25 дана
 • milorada miinkovica debelog u emisiiju galebovskog tipa

  pesma nadanpesma nadanПре 25 дана
 • Bravo, bravo, bravo!! Što više ovakvih razgovora, to smo bliži tome da ljudi shvate da je ovo broj jedan svetski problem. Još jednom, bravo!

  Luna JovicLuna JovicПре 25 дана
 • Људски род функционише по "принципима" страха и себичности. Немогуће је извести да се људски род пресабере и солидарно одлучи на сва одрицања која подразумева стварна и темељна еколошка реформа. Зато је мноооооого већа вероватноћа да ће неко ко има монопол над силом (финансијском и оружаном наравно, не причам о џедајима) преуредити систем тако да већина терета и одрицања због еколошке опасности падне на буранију а да за "елиту" ствари остану по старом. Пре ћемо дочекати неофеудализам и неоробовласништво, или неку бизарност типа "the Purge" у којима ће задатак већине бити искључиво да цркне и не траћи кисеоник елити, него идилу разума и једнакости.

  Branimir NikolićBranimir NikolićПре 25 дана
  • Tehnofeudalizam, ekofašizam. Slažem se, a krivicu je na 99,99% ljudi svalio Rimski klub. Potčinjavanje traje poprilično, kulminacija krenula pre godinu dana, a danas jače. U UK i USA predloženi zakoni koji zabranjuju proteste.

   D DD DПре 23 дана
 • Fuck wolt

  Nikola BešlićNikola BešlićПре 25 дана
 • da li ovo vredi gledati, ili je isti kao i svaki drugi podcast o klimi ? Koja pitanja galeb postavlja ?

  LordKapikulLordKapikulПре 25 дана
  • Evo mog komentara pa vi procenite da li cete utrositi 4 sata na ovo - Na zalost, nije se moglo cuti nista o stvarnim resenjima po pitanju svih tih problema. Svi ovi gosti su ocigledno deo onih koji podrzavaju sistem i nemaju hrabrosti ili volje da istaknu prave probleme. Profesore, sigurna sam da znate da se geoengineering sprovodi vec nekoliko decenija i da je cela prica o dobrim namerama Bill Gates i ekipe da nas zastite od 'surove' prirode' cista laz. Ne znam zasto to predstavljate kao neku ideju koja je tek u zacetku. Evo ovo je najbolji izvor istinitih informacija na tu temu www.geoengineeringwatch.org/. Ljudi sirom sveta svojim ocima gledaju i snimaju teror koji se vrsi nad nasim glavama. Bacaju nam iz aviona teske metale, nano cestice, aerosole, a izgleda i ovaj tzv. najnoviji 'virus'. Na tom sajtu mozete da nadjete analize pravih naucnika i izjave najhrabrijih koji su bili deo te price ali im je savest nalozila da izadju sa istinom. Upravo je to glavni uzrok tzv. 'global warming' i mnogih bolestina koje su snasle sve ljude ove panete, a mala Greta je marioneta globalista postavljena da zamajava vrsnjake ne spominjuci glavne uzrocnike. Zasto ovi sagovornici nisu osudili masovnu secu drveca po gradovima Srbije i unistavanje velikih zelenih povrsina po parkovima i planinama, a pricaju o CO2? Drvecu treba CO2, a ljudima kiseonik da bi opstali. Podrzavate Pariski dogovor - sigurna sam da znate sta se iza toga krije. Narod bi vise cenio da pokazete malo hrabrosti. Jos nas Tesla je znao za jedan od nacina proizvodnnje BESPLATNE energije. Sirom sveta , pa i u nasoj Srbiji su postojali i postoje genijalci koji imaju patente za proizvodnju takve energije ali su ucutkani, na ovaj ili onaj nacin. Vi o tome ne znate nista? Da li znate sta su stvarno tzv. 'fosilna' goriva? Gospodja koja opravdava proizvodnju i upotrebu plastike, da li ista zna o industrijskoj konoplji koja u potpunosti moze da zameni i plastiku i papir i klasicni beton i jos mnogo toga drugog? Drago mi je sto se bar mogla cuti umerena osuda mini-hidroelektrana. Na kraju, i cinjenica da je sponsor ovog podcasta RED BULL, nagovestava sama za sebe kakva se prica mogla ocekivati.

   Maria MariaMaria MariaПре 18 дана
  • I te kako vredi, meni je ovo jedna od najkvalitetnijih epizoda do sada. Pričali su o mnogim temama - o reciklaži, o limenkama bez nalepnica, o mitovima u vezi sa plastikom, o sanitarnim deponijama i o tome ima li ih uopšte u Srbiji, o zagađenju vazduha, o tome kada je uopšte uticaj čoveka na životnu sredinu došao na agendu, kako je došlo do Pariskog sporazuma... I sve to na razumljiv, zanimljiv pa čak i duhovit način, što je važno jer sve deluje crno xD

   Milana MaricicMilana MaricicПре 24 дана
 • sledeća epizoda: Regenerativna poljoprivreda i permakultura; alati za život

  Miljana MarkovicMiljana MarkovicПре 25 дана
  • Dobra ideja, volela bih da cujem i nesto o tome. :)

   Aleksandra NinkovicAleksandra NinkovicПре 22 дана
 • Neverovatna emisija! Pa bravo 💪👏 Gosti su stručnjaci bez premca, ovo je jedan od najkvalitetnijih sadržaja na domaćoj #RSworld sceni. Skoro 4h emisije je proletelo za čas, toliko kvaliteta, toliko korisnih informacija, ogromna količina znanja o očuvanju životne sredine je sažeta u ovom podkastu! OVO MORATE SLUŠATI/GLEDATI

  Milica LukicMilica LukicПре 25 дана
 • Svaka čast ljudi. Ovo je bilo osvešćujuće i potresno u isto vreme. Nadam se, u ime svih koji su odgledali ovaj podcast, da će zrnce optimizma i nade kojim, uprkos svemu, on zrači pasti na plodno tle i uticatu na promenu mentanog sklopa u vezi sa ekološkim pitanjima i problemima, ovde i sada. Veliki i dugotrajan posao je pred celom ljudskom vrstom: da svojim budućim delovanjem sačuva i zatiti eko sisteme koje je narušla, a od kojih i sama zavisi. Hvala vam, a naričito Galebu, koji je sve ovo omogućio. Keep up the good work, mate.👏👍🏆

  Nevenka TadićNevenka TadićПре 25 дана
 • Odlicna tema, hvala gostima na informacijama. Galebe, volela bih da jednu epizodu posvetis javnom zdravlju, zoonozama i transimisiji mikroorganizama sa zivotinja na coveka. Tema je aktuelna zato sto se nalazimo u sred pandemije izazvane zoonozom (Covid-19 pandemija) i volela bih da nadjes strucna lica koja bi mogla detaljnije da nas upute u navedene teme - tema ishrane sa ekoloskog i zdravstvenog aspekta, idealno uz poneki eticki prizvuk (virusolozi, nutricionisti i tehnologija i proizvodnja hrane). Hvala!

  Aleksandra NinkovicAleksandra NinkovicПре 25 дана
  • @Aleksandra Ninkovic dobro je, pošto se uveliko propagira upravo to.

   D DD DПре 22 дана
  • @D D ne

   Aleksandra NinkovicAleksandra NinkovicПре 22 дана
  • Da nisu ta zdrava ishrana sa ekološkog aspekta možda sintetičko meso i GM bilje?

   D DD DПре 23 дана
 • sto neprave ambalazu od zemlje

  Branko DjokicBranko DjokicПре 25 дана
 • Iako vjerujem u klimatske promjene i da je čovjek jedan od najvećih razloga ipak one se koriste kao biznis da se ljudi obogate. U Srbiji su primjer MHE, u Teksasu vjetrenjače koje zalede kad je zima. Takodje gosti u podkastu daju neke stvarno lude prognoze pa evo liste pogrešnih prognoza svjetskih stručnjaka 1. 1967: Dire Famine Forecast By 1975 2. 1969: Everyone Will Disappear In a Cloud Of Blue Steam By 1989 (1969) 3. 1970: Ice Age By 2000 4. 1970: America Subject to Water Rationing By 1974 and Food Rationing By 1980 5. 1971: New Ice Age Coming By 2020 or 2030 6. 1972: New Ice Age By 2070 7. 1974: Space Satellites Show New Ice Age Coming Fast 8. 1974: Another Ice Age? 9. 1974: Ozone Depletion a ‘Great Peril to Life (data and graph) 10. 1976: Scientific Consensus Planet Cooling, Famines imminent 11. 1980: Acid Rain Kills Life In Lakes (additional link) 12. 1978: No End in Sight to 30-Year Cooling Trend (additional link) 13. 1988: Regional Droughts (that never happened) in 1990s 14. 1988: Temperatures in DC Will Hit Record Highs 15. 1988: Maldive Islands will Be Underwater by 2018 (they’re not) 16. 1989: Rising Sea Levels will Obliterate Nations if Nothing Done by 2000 17. 1989: New York City’s West Side Highway Underwater by 2019 (it’s not) 18. 2000: Children Won’t Know what Snow Is 19. 2002: Famine In 10 Years If We Don’t Give Up Eating Fish, Meat, and Dairy 20. 2004: Britain will Be Siberia by 2024 21. 2008: Arctic will Be Ice Free by 2018 22. 2008: Climate Genius Al Gore Predicts Ice-Free Arctic by 2013 23. 2009: Climate Genius Prince Charles Says we Have 96 Months to Save World 24. 2009: UK Prime Minister Says 50 Days to ‘Save The Planet From Catastrophe’ 25. 2009: Climate Genius Al Gore Moves 2013 Prediction of Ice-Free Arctic to 2014 26. 2013: Arctic Ice-Free by 2015 (additional link) 27. 2014: Only 500 Days Before ‘Climate Chaos’ 28. 1968: Overpopulation Will Spread Worldwide 29. 1970: World Will Use Up All its Natural Resources 30. 1966: Oil Gone in Ten Years 31. 1972: Oil Depleted in 20 Years 32. 1977: Department of Energy Says Oil will Peak in 1990s 33. 1980: Peak Oil In 2000 34. 1996: Peak Oil in 2020 35. 2002: Peak Oil in 2010 36. 2006: Super Hurricanes! 37. 2005 : Manhattan Underwater by 2015 38. 1970: Urban Citizens Will Require Gas Masks by 1985 39. 1970: Nitrogen buildup Will Make All Land Unusable 40. 1970: Decaying Pollution Will Kill all the Fish 41. 1970s: Killer Bees 42. 1975: The Cooling World and a Drastic Decline in Food Production 43. 1969: Worldwide Plague, Overwhelming Pollution, Ecological Catastrophe, Virtual Collapse of UK by End of 20th Century 44. 1972: Pending Depletion and Shortages of Gold, Tin, Oil, Natural Gas, Copper, Aluminum 45. 1970: Oceans Dead in a Decade, US Water Rationing by 1974, Food Rationing by 1980 46. 1988: World’s Leading Climate Expert Predicts Lower Manhattan Underwater by 2018 47. 2005: Fifty Million Climate Refugees by the Year 2020 48. 2000: Snowfalls Are Now a Thing of the Past 49.1989: UN Warns That Entire Nations Wiped Off the Face of the Earth by 2000 From Global Warming 50. 2011: Washington Post Predicted Cherry Blossoms Blooming in Winter

  Nikola ANikola AПре 25 дана
  • @Nevenka Tadić tako je. To upravo radi "elita", koja kroz obrazovanje indoktrinira većinu kako ne bi uzdrmala njihove položaje (nauka postaje dogma, neupitna a osnovni postulat nauke je njena upitnost. Bukvalno mi je muka kada čujem "naučnici kažu.." ), i bila osvešćena da im ne trebaju vladari (ni banke) da bi živeli dobro, niti kapitalizam (kompetitivnost) da bi bili inovativni i progresivni.

   D DD DПре 22 дана
  • Mislim da je ovo poslednje presudno. 👍

   Nevenka TadićNevenka TadićПре 22 дана
  • @Nevenka Tadić Klimatske promene jesu evidentne, ali nije čovek uzrok. Već je to ciklus koji se ponavlja. Zagađenje jeste, ali to možemo rešiti, da se hoće od onih koji imaju konce u rukama. Nema promene bez odricanja od komfora. Život nije komfor. Praktično rešenje bi bilo izadjimo iz gradova, gradovi prave problem. Imamo tehnologiju, ne bismo bili odseceni od sveta na selu. Što se tiče zakona, pa nešto ne vidim da se u školi uči fraktalna geometrija, koja je jezik prirode. Čovek sve stavlja u krug, trougao, kvadrat, pogledaj kroz prozor u prirodu, priroda je vijuga a, nema oštrih ivica. Tako da ti zakoni bas i ne važe u prirodi. Zato i pokušavamo da prirodu potčinimo sebi umesto da živimo u skladu sa njom.

   D DD DПре 22 дана
  • I "elita" i stado pripadaju istoj vrsti : ljudskoj i udišu isti vazduh. Klimatske promene jesu evidentne. Zagđađenje takođe. Predlog praktičnog rešenja, a da se ne odreknemo postojećeg komfora na koji smo navikli i tehnologije kojom sada komuniciramo? A principe je "stvorio" čovek ne bi li se uskladio sa prirodom. Priroda ima logične zakone. Koje poštuješ ili ne.

   Nevenka TadićNevenka TadićПре 22 дана
  • @Nevenka Tadić poenta je da se laže i maže. Da je čovek kriv za globalno zagrevanje aka klimatske promene je čista propaganda. Ali da bi se to shvatilo, mora da se čitaju knjige, ne časopisi i portali. "elita" decenijama koristi Hegelijanski princip : Problem, Reakcija, Rešenje. S tim što sami kreiraju problem, (neretko izmisle), sačekaju nepromisljenu reakciju stada i na kraju daju već pripremljeno rešenje (od kojeg stado nema nikakve koristi, već samo oni "elita")

   D DD DПре 23 дана
 • Najbolja emisija do sad.

  Lazar NikolicLazar NikolicПре 25 дана
 • Pozz, jel mozemo opet ocekivati Stevana Dojcinovica s obzirom da se u zadnje vrijeme dosta tog desilo?? Bilo bi ga zanimljivo cuti opet o trenutnoj situaciji :D

  La BomboneraLa BomboneraПре 26 дана
  • Realno, strani podcasteri zovu neke goste svake godine.

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 26 дана
 • Galebe, bez uvrede ikakve, jer me to ne jebe niti najmanje, no, jesi li ti Rom?

  Zoran PilipovićZoran PilipovićПре 26 дана
  • @PoweMaxExtreme Fala razbu, iako još jednom osjećam potrebu reći, kako me te okolnosti niti najmanje ne jebu; svjestan sam da to, nepristojno je i pitati, no eto, ni sam ne znam točno, zašto me je to uopće zaintrigiralo. Hvala brate još jednom! Stari mu, vrlo vjerojatno, dijete neke od zemalja Nesvrstanih. Ako, ako!!!

   Zoran PilipovićZoran PilipovićПре 26 дана
  • Mislim da sam negde pročitao da mu je ćale Afrikanac

   PoweMaxExtremePoweMaxExtremeПре 26 дана
 • Ja sam Galeb za hasis imam pare

  Marko 98Marko 98Пре 26 дана
 • 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  Иван ПериклеИван ПериклеПре 26 дана
 • Ovaj format "dužih podcasta" šuri. Svaka čast, ovo je timeless. 👌

  Dresura pasa ROYALDresura pasa ROYALПре 26 дана
RSworld